sunnuntai 17. kesäkuuta 2007

Olisko ongelma itse islamissa?

Olisi hienoa, jos eri kulttuurit, poliittiset näkemykset ja uskonnot voisivat elää rauhallisesti rinnakkain. Minun puolestani muslimit saavat rauhassa harjoittaa uskontoaan muslimimaissa, ei-muslimimaissa, Euroopassa tai vaikka Tanskassa.

Mutta ongelmana on se, että muslimit eivät anna muiden harjoittaa rauhassa uskontoaan ja omaa elämäntapaansa. Tapaus Tanska sen taas osoitti. Tämä on vielä pientä. Esimerkiksi Nigeriassa toisuskonen pieni tyttö on joutunut pakenemaan maan alle koska möi sianlihaa. Muslimit halusivat tappaa tytön vaikka hän ei ollut muslimi. Näitä esimerkkijä on helppo kaivaa tuhansia.

Islamin ongelma on se, että se haluaisi alistaa muut omien lakiensa ja määräysvaltansa alle. Minun puolestani islam voisi tehdä rauhanomaista "lähetystyötä", mutta valitettavasti se kääntyy aina miekkalähetyksesksi, kun riittävä vähemmistömäärä tai enemmistöasema on saavutettu.

Esimerkiksi Indonesia on maailman suurin islamilainen maa 80 % väestöstä on muslimeja (200 milj.). Keski-Sulawesissa on kuitenkin saaria, esim. Ambon, jossa väestömäärä on n. 50 % muslimeja ja 50 % kristittyjä. Vuosituhannen vaihteen jälkeen saarille tuli aseistuneita muslimeja ja tappoivat noin 10 000 kristittyä, pakkokäännyttivät tuhansia ja tuhosivat satoja kirkkoja.

Islam on kaikkialla nokkakoppaa toisin ajattelevien kanssa. Etelä-Thaimaassa on ollut muslimien mellakoita, buddhalaiset ja muslimit. Etelä-Filippiineillä on ollut muslimien mellakoita, katoliset ja muslimit. Kasmirissa on ollut sotatila jo vuosikausia, hindut ja muslimit. Lähi-idässä ovat juutalaiset ja muslimit vastakkain. Keski-Afrikassa kristityt ja muslimit, jne...

Oliskohan sittenkin ongelma itse islamin uskonnossa?

Ei kommentteja: