sunnuntai 17. kesäkuuta 2007

Arabilainen kolonialismi

Islam syntyi heimohenkiseen arabialaiseen aavikkokulttuuriin. Se on uskontona onnistunut säilyttämään tämän perinteen. Islamissa rukoillaan tärkeimmät rukoukset arabiaksi. Eikö Allah ymmärrä muita kieliä. Paraatisiin portilla kaksi enkeliä tekee kysymyksiä ja muslimin on paratiisiin päästäkseen ostattava vastata kysymyksiin arabiaksi. Siksi Koraania on opeteltava ulkoa arabiaksi.

Osoittaa arabian kielen ja arabien syvä kunnioitus islamissa arabialaista kolonialismia? Koraanin mukaan Allahille kuuluu länsi ja itä. Miksi muslimin täytyy kumartaa rukoilleen kohti Mekkaa viisi kertaa päivässä?

Miljoonat musliminaiset pukeutuvat arabian ulkopuolella hunnutettuina. Muslimit selittävät sen merkkinä hengellisestä alistumisesta. Mutta onko kysymys kulttuurillisesta alistumisesta? Iranissa persialaisten naisten islamilaisen vallankumouksen jälkeen käyttämä asu on Libanonilaisen arabin suunnittelema. Koraanissa vaaditaan, että profeetan vaimon tulee käyttää huntua, mutta siitä ei sanota mitään, että kaikkien naisten olisi noudatettava tätä tapaa. Hunnut suojaavat naisia aavikolla hiekalta ja kuumuudelta. Onko hiekasta ja kuumuudesta ongelmia esimerkiksi Suomessa? Suomessa nainen voisi pukeutua lippikseen, löysään paitaan ja pitkään hameeseen ja täyttää säädyllisyyden ehdot. Miksi käyttää arabialaisen kulttuurikolonialismin 1400-vuotta vanhaa tuotetta? Arabian lanseeraamasta tyylistä on tullut hartaan musliminaisen vankkumaton symboli.

Joskus muut kuin arabimuslimit saavat kuulla, että he eivät ole oikeita muslimeja koska eivät ole arabeja, vaan ovat "käännynnäisiä". Onko tässä kyse uskonnon perustajien etuoikeuksista? Ovatko muslimit enemmän arabialainen heimo kuin kansainvälinen yhteisö? Nobelin kirjallisuuspalkinnolla palkittu Intialainen kirjailija V.S. Naipaul on kirjoittanut "varsin pian havaitsi, ettei minkään maan kolonisaatio ollut niin perinpohjaista kuin arabiuskonnon myötä syntynyt."

Aavikolla asuvien arabialaisten heimojen alempiarvoisten jäsenten on osoitettava kritiikitöntä solidaarisuutta sheikeilleen, muuten he eivät selviä karuissa oloissa. Islam on säilyttänyt tämän heimojärjestelmän 2000-luvulle asti ja kaikkiin kulttuureihin. Uskonnollisia auktoriteetteja ei kritisoida, ainakaan julkisesti.

1400 vuotta sitten arabialaisessa heimokulttuurissa miehet hallitsivat yhteiskuntaa, naisille ei jäänyt mitään tehtävää, ilmaisuvapautta ei ollut. Tämä on heimokulttuuria, jossa toisinajattelu nähdään petturuutena ja nainen houkutuksen ja pahuuden lähteenä. Islam on säilyttänyt tämän kulttuurin tähän päivään.

Onko arabialaiselta aavikolta alkaneita sääntöjä mahdollista irrottaa nykyajan islamista? Siinä kysymys Suomenkin muslimeille.

Ei kommentteja: