sunnuntai 17. kesäkuuta 2007

Kuka Muhammedille puhui?

Internetin keskusteluryhmissä olen huomannut, että jotkut tuskastuvat siitä, että Muhammedin lapsivaimon Aishan ikään kiinnitetään huomiota. Mielestäni se on oleellinen seikka. Uskonnon perustajan ja ”pyhän miehen” elämä ja persoona ovat tärkeitä. Onko Muhammed pyhä mies ja sellainen henkilö jolle Jumala on voinut antaa ilmestyksiä, joiden perusteella syntyy uusi uskonto. Ovatko Muhammedin saamat ilmestykset Jumalan antamia vai mikä on ilmestysten taustoilla?

Muhammedin moraali

Muslimit arvostelevat usein länsimaiden seksuaalimoraalia ja nostavat oman sen yläpuolelle. Millainen oli Muhammedin moraali?

Muhammedin ensimmäinen vaimo oli Khadidza. Khadidza oli rikas ja vaikutusvaltainen leskinainen. Hän oli 40-vuotias ja Muhammed 25-vuotias. Khadidzan kuoltua 65-vuotiaana Muhammed otti kuusi yhtäaikaista vaimoa. Kuollessaan Muhammedialla oli 12 vaimoa ja kaksi jalkavaimoa.

Yksi mainitsemisen arvoinen vaimo oli Muhammedin ottopojan Zaidin vaimo, Zainab. Muhammed sai avioliitostaan Khadidzan kanssa kaksi poikaa ja kaksi tytärtä. Molemmat pojat kuitenkin kuolivat. Joten Muhammed otti ei-biologisen lapsen, Zaidin, omaksi pojakseen. Zaid meni naimisiin. Muhammed kuitenkin halusi naida Zaidin vaimon Zainabin. Muhammed sai ilmestyksen jonka avulla hän pakotti Zaidin eroamaan ja näin nai ottopoikansa vaimon.


Muhammedin moraali oli "löysempi" kuin sen ajan polyteististen arabien keskuudessa, joiden mukaan adoptoidun pojan vaimo oli laitonta naida, vaikka poika olisikin kuollut. Zaid kuitenkin eli vielä.

Yksi Muhammedin vaimoista oli Aisha. Aisha oli 6-vuotias kun Muhammed kihlasi hänet. Muhammed aloitti sukupuoliyhteyden Aishan kanssa hänen ollessa 9-vuotias eli lapsi. Eikä kysymys ollut "teinirakkaudesta", koska tällöin Muhammed oli 52-vuotias ja Aisha ei ollut vielä teini. Muhammed asetti oman ”sunnansa” ja lapsivaimot ovat olleet tämän jälkeen käytäntö islamilaisissa maissa.

Muhammedin väkivalta

Muhammed muutti Medinnaan 622 AD Mekassa kokemansa vastustuksen takia. Ajan mittaan hänen ja hänen seuraajiensa varat alkoivat loppua. Joten Muhammed ratkaisi taloudelliset vaikeudet samalla tavalla miten beduiini-päälliköt tekivät taloudellisten vaikeuksien kohdatessa, hän alkoi seuraajiensa kanssa ryöstää Mekkalaisten karavaaneja.

Kun Muhammed havaitsi, että Medinnan juutalaiset suhtautuivat häneen ja hänen sanomaansa kielteisesti, hän päätti tuhota heidät. Muhammedin seuraajat hyökkäsivät heitä vastaan, ajoivat heidät kodeistaan ja ryöstivät heidän omaisuutensa.

Myöhemmin Muhammed ja muslimit hyökkäsivät toisen juutalaisen heimon, Banu Nadir –heimon, kimppuun. Hän käski juutalaisten poistua kodeistaan ja otti heidän peltonsa omakseen. Tämän jälkeen Muhammed hyökkäsi Banu Qurayza –juutalaisheimon kimppuun. Nyt Muhammed ei kuitenkaan sallinut heimon poistua paikkakunnalta, vaan tappoi heimon kaikki 800 miestä, möi heidän lapsensa ja vaimonsa orjuuteen ja ryösti heidän omaisuutensa.

Muhammed petti lupauksen

Muhammedilla oli kymmenen vuoden hyökkäämättömyyssopimus arabialaisen Mekan asukkaiden kanssa. Hän kuitenkin hyökkäsi sen aikana Medinnasta seuraajineen Mekkaan ja teki näin siitä islamin keskuksen ja sai haltuunsa koko Arabian.

Muhammedin erehdys Koraanissa

Kun Muhammed aikanaan koki polyteistisessa Mekassa voimakasta vastustusta, niin hän lähetti seuraajansa turvaan Etiopiaan. Kun painostus Muhammedia kohtaan lisääntyi, hän kelpuutti kolmen pakanajumalattaren Lat’n, Uzza’n ja Manat’n olemassaolon Allahin rinnalle. Kertomus tästä löytyy Koraanin suurasta an-Najm 53:19 - 22 (Tähden suura),

Muhammed kuitenkin katui tunnustustaan ja selitti sen olleen lankeemus Saatanan kuiskailuille. Tästä syystä Islam pitää Koraanin Suuraa an-Najm 53:19 - 22 saatanallisina jakeina. Suura Hajj:ssa (Pyhiinvaellussuura) 22:52 - 53, Muhammed tunnustaa virheensä ja hänen mukaansa saatana tarjosi ajatuksiaan ikään kuin ne olisivat Jumalalta saatuja.

Johtopäätelmät

Jokainen voi näiden Muhammedin elämän tapausten perusteella päätellä oliko Muhammed pyhä mies, jolle Jumala olisi antanut niin suuria ilmestyksiä, joiden perusteella syntyi uusi uskonto. Olivat ilmestykset Jumalasta vai mikä on niiden alkuperä? Kuka puhui Muhammedille?


Ei kommentteja: