sunnuntai 12. elokuuta 2007

Saudia-Arabia toimii ääri-islamilaisen wahhabialaisuuden levittäjänä

Saudi-Arabi on islamilaisuuden keskus. Maassa sijaitsee kaksi islamin pyhintä paikkaa Mekka ja Medinna, ja islamin profeetta Muhammed syntyi, asui ja kuoli maassa. Saudi-Arabian virallinen islamilaisuus on radikaalia wahhabilaisuutta. Wahhabilaisuus on sunnilaisen islaminuskon suuntaus, joka katsoo tehtäväkseen islamin palauttamisen juurilleen. Se pitää Koraania ja profeetta Muhammedin ajoilta periytyneitä käyttäytymisohjeita haditheja kirjaimellisena ohjenuorana myös nykypäivän muslimeille. Tiukimmillaan wahhabeille kaikki muut ihmiset ovat vihollisia - myös muiden oppisuuntien muslimit.

Wahhabilaisuus syntyi 1700-luvulla lainoppinut Muhammed ibn Abd al-Wahhabin toimesta. Hän suoritti ääri-islamistisen ”uskonpuhdistuksen” Saudi-arabiassa käännyttämällä Arabian niemimaan hallitsijat näkemyksiinsä. Tästä sai alkunsa perintödynastia, jonka alamaisille poliittinen uskollisuus merkitsi myös ehdotonta sitoutumista wahhabien uskonnolliseen oppisuuntaan. Ilman wahhabilaiselle hallitsijalle vannottua uskollisuudenvalaa ei ollut odotettavissa kuolemanjälkeistä islamilaista pelastusta.

Al-Wahhabin sanomalla oli myös poliittinen sisältö, joka oli suunnattu maassa asuvia muiden uskontojen harjoittajia ja myös shiialaisia muslimeja vastaan. He olivat vääräuskoisia, jotka ansaitsivat kuolla. Yksi naurettavimpia väitteitä shiialaisuudesta on se, että Saudien virallisen opin mukaan shiialaisuus on juutalaisten salajuoni. Iranissa islamilaisuuden pääsuuntaus on shiialaisuus.

Al-Wahhabi toi takaisin myös jo historiaan jääneen kuolemantuomion muun muassa aviorikoksesta tuomituille naisille.

250 vuotta myöhemmin wahhabilaisuus on yhä Saudi-Arabian valtionuskonto. Shiioja väestöstä lasketaan olevan vain kolmisen prosenttia. Ulkomaalaiset saavat harjoittaa omia uskontojaan, kunhan eivät tee sitä julkisesti. Monia Aasialaisia ja Afrikkalaisia siirtotyöläisiä on kuitenkin pidätetty, kidutettu ja karkotettu maasta heidän harjoitettua omaa uskontoaan kotonaan. Saudi-Arabia ei salli minkään muun uskonnon symbolia katukuvassa kuin islamin. Maassa ei saa tuottaa mihinkään muuhun uskontoon tukeutuvaa mediaa kuin islamin.

Nyky-Saudi-Arabiassa shiiat eivät voi toimia tuomioistuimissa. Myös naiset eivät voi olla läsnä oikeudessa, vaikka heitä syytettäisiin murhasta. Heidät tuomitaan poissaolevina. Yhdysvaltalainen Saudi-instituutin muslimijohtaja Ali Al-Ahmed tiivistää naisen aseman puhdasoppisessa islamissa sanomalla: ”Naisen asema on verrattavissa auton asemaan”. Silti wahhabialaisessa Saudi-Arabiassa naiset eivät saa edes ajaa autoa. Naisia Saudi-Arabian väestöstä on 57 % ja heiltä pidetään ikuisesti muslimimiestä alempiarvoisena olentona. Nainen ”siirretään isänsä holhouksesta suoraan aviomiestensä tai poikiensa holhoukseen”, muistuttaa Al-Ahmed.

Muttawa eli islamilainen uskonnollinen poliisi seuraa naisten lain noudattamista tarkkaan. Yksi wahhabilaisen Saudi-Arabian lain periaate on, että ystävänpäivänä 14. helmikuuta nainen ei pukeutua punaiseen. Jos nainen tekee näin, niin hänet pidätetään.

Saudi-Arabiassa sattui maalisuussa 2002 tapaus, joka kuvastaan naisen huonoa asemaa ja wahhabilaisen islamilaisuuden uskonnollista fanaattisuutta Muhammedin aikaisiin aavikkosäädöksiin ja –lakeihin. Vuonna 2002 Saudi-Arabian omien uutistietojen mukaan koulupalossa kuoli 15 naisopiskelijaa ja kymmeniä loukkaantui. Tämä siksi, että muttawa eli islamilaiset poliisit pakottivat koulusta paloa pakenevat naisopiskelijat palaamaan takaisin palavaan koulurakennukseen hakemaan islamilaisen päästä varpaisiin ulottuvan abaya-kaavun.

Wahhabilainen Saudi-Arabia on ainut maa maailmassa, joka vaatii naisen peittämään kasvonsa lain nojalla. Wahhabilaisuus kohtelee naisia Muhammedin vaimon klooneina. Koraanissahan sanotaan, että ainoastaan Muhammedin vaimojen tarvitsi kulkea hunnutettuna.

Saudi-Arabiassa estetään kansalaisten pääsyn länsimaisten uutistoimistojen internet-sivuille. Wahhabilainen Saudi-Arabia ei ole koskaan hyväksynyt YK:n ihmisoikeusjulistusta.

Tätä aavikon karuihin oloihin ja sääntöihin pitäytyvää Wahhabialaista ääri-islamismia levitetään eripuolilla maailmaa saudien öljyrahoilla kustannetuissa moskeijoissa ja koraanikouluissa sekä saudirahoilla palkattujen imaamien kautta.

Yhdysvaltojen suurimpiin lukeutuvassa, saudeilta rahoituksen saavassa, islamilaissa koulussa naisopettajat eivät saa käyttää kirjastoja. Seuraavassa ote Saudi-Arabian wahhabien kustantamasta Yhdysvaltoihin muslimikoululaisille jakamasta arabiankielisestä oppikirjasta: ”Vääräuskoisia, epäjumalanpalvojia ja muita heidän kaltaisiaan tulee vihata ja halveksi. Meidän tulee pysyä kaukana heistä ja tuoda esteitä välillemme.” Huomioi, että islamissa myös kristittyjä ja juutalaisia pidetään vääräuskoisina ja kristittyjä kolminaisuuden takia epäjumalan palvojina. Wahhabilaisuus lukee samaa ryhmään myös hindulaisuude, budhalaisuuden ja muut uskonnot.

Wahhabilaiset ja muut ääri-islamistit käyttävät länsimaiden vapautta ja suvaitsevaisuutta hyväkseen levittäessään omaa sitovaa ja ahdasmielistä islamilaisuuttaan.

Lähteenä mm. http://www.yle.fi/uutiset/taustat/linkitys/id57341.html

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo wahhabilaisuuden leviäminen on ollut tiedossa jo jonkun aikaa.

Saudi rahoitteiset instituutit alkoi levittämään valhettaan islamin rauhamomaisuudesta jo 1970 luvulla. Niihin aikoihin, kun oli energiakriisi, eurooppalaiset valtiot suostuivat vastaanottamaan arabimaista "työvoimaa" vastineeksi halvasta öljystä.

Kannataa muuten katsoa:

http://sioe.wordpress.com/

Brysselin pormestari ei myönnä lupaa mielenosoitukselle euroopan islamisoitumista vastaan.
Kyseessä on kansanliike vailla poliittisia tai uskonnollisia vaikuttimia.