lauantai 7. heinäkuuta 2007

Islamin ja terrorismin yhteys

Suomen Kuvalehdessä 27/2007 oli mielenkiintoinen haastattelu Erkki Nordbergistä. Haastattelussa käsiteltiin Lontoon ja Skotlannin Glasgown epäonnistuneita terrori-iskuja. Norberg kommentoi iskujen yhteyttä Al-Qaidaan, että ”... se tarjoaa inspiraatiota. Kun soppaan lisätään fundamentalistinen tulkinta islamista, niin tätä siitä seuraa.” Näin suoraa yhteyttä terrorismin ja islamin välillä harvoin mediassa tarjotaan.

Seuraavaan kysymykseen islamin fundamentalistisesta uskontulkinnan vastustamisesta Nordberg vastaa: ”Tarvittaisiin uskonpuhdistusta... Mutta 600-luvulta [eli jo Muhammedista alkaen] saakka vallinneita käsityksiä on vaikea muuttaa. Fundamentalistit eivät hyväksy maallista valtiota ja politiikkaa. Kaikki johdetaan Koraanista. Puhtaaseen muslimiajatteluun ei kuulu demokratia.”

Kysymykseen ”Miksi Britannia on islamistien terrorismin ykköskohde Euroopassa?” Nordberg yksinkertaisesti vastaa: ”Sillä asuu paljon muslimeja, ...”. Tässä hän taisi päästä asian ytimeen. Mitä enemmän jossakin maassa on muslimeja, sitä enemmän maassa islamilaista terrorismia. Suomi on välttänyt terrorismin vain siksi, että täällä asuu vähän muslimeja. Nyt vuonna 2007 muslimien määrä on lähes 50 000. Pitäisiköhän tämän suoraviivaisen logiikan mukaan harkita siirtolaispolitiikkaa uudestaan koko Euroopassa ja myös Suomessa.

Kysymykseen ”islamofasismista” Nordberg vastaa: ”Kun islamistit aikoinaan valloittivat osan Eurooppaa, kristityt ja muut olivat heille eräänlaisia ali-ihmisiä, dhimmejä. Heille laadittiin säännöt, jollaiset olivat 1940-luvulla voimassa varsovan ghetossa. On mahdotonta sopeuttaa ja sulattaa islamisteja osaksi länsimaista yhteiskuntaa.” En ole ennen lukenut mediassa näin suoraviivaista islamismin ja fasismin yhdistämistä. Silti muslimimaat, esim. Turkki ja monet arabimaat olivat tukemassa Hitlerin fasismia ennen toista maailmansotaa ja sen aikana. Nykyäänkin Saksan uusifasistit kokevat sympatiaa Iranin islamistista presidenttiä kohtaan. Islam on rasistinen uskonto.

Suomen tilanteeseen Nordberg kommentoi: ”... tiedustelua tarvitaan. Perjantairukouksissa pitäisi käydä tarkkailemassa, saarnataanko normaalia islaminuskoa vai fundamentalismia. Yhtenä ongelmana ovat [suomalaiset] käännynnäiset. Ääritapauksissa he kasvattavat lapsia pyhää sotaa varten.”

Haastattelu on harvinaisen suoraviivaista tekstiä Suomen mediassa. Erkki Nordberg on kirjoittanut kirjan ”Islamistinen terrorismi ja sen vastainen puolustus” (Art House 2007)

Ei kommentteja: