sunnuntai 25. marraskuuta 2007

Tie paratiisiin

Koraanin opetuksen mukaan muslimi ei voi koskaan olla varma pääsystään paratiisiin. Jopa Muhammed antoi ymmärtää, ettei voi olla varma kuoleman jälkeisestä päämäärästään. Muslimi voi suorittaa islamin vaatimat lait, rukoukset ja tavat tunnollisesti koko elämänsä ajan, mutta silti Koraanin mukaan Allah voi heittää hänet mielivaltaisesti helvettiin. Allah ei ole antanut lupauksia.

Koraani antaa vain yhden varman tien paratiisiin, kuoleman pyhässä sodassa, jihadissa. Jihadin voi julistaa islamin uskonnolliset johtajat. Ei siis ihme, että juuri islamissa itsemurhaiskut ovat yleisiä.

Nuori muslimimies voi elää elämäänsä oman lihallisen tahdon mukaan ja lopulta varmistaa paratiisipaikkansa tummasilmäisten neitojen palvottavana räjäyttämällä itsensä ja lisäksi muita, jotka hänelle on selitetty olevan islamin vihollisia. Islamin vihollisiahan on Koraanin mukaan kaikki, jotka eivät hyväksy islamin profeetta Muhammedia auktoriteetikseen ja Allahia jumalakseen.

Lisäksi elämässään kaiken menettänyt nuori mies voi kuvitella siirtävänsä itsensä yhdellä ”iskulla” suoraan siihen olotilaan, joka on unelmana monen miehen mielen sopukoissa - kunnioitetuksi, rikkaaksi, komeaksi ja kauniiden naisten palvomaksi sankariksi.

Miten joku sitten julkeaakin väittää, että islamilaisen terrorismiongelman ja itsemurhaiskujen ydin ei olisi itse islamin uskonnossa ja Koraanin opetuksessa?